Aplaudeix l'esforç, els encerts, respecte les decisions tècniques, les arbitrals i actua amb esportivitat, així som, així és l'UD Taradelldijous, 18 de febrer de 2010

Ferran Higueruelo: "Estic orgullós del meu equip i crec amb les seves possibilitats"


L’Habilitat d’un entrenador es tradueix en la capacitat de transmetre als seus jugadors/es els seus coneixements tècnics, tàctics, de preparació física i de comportament amb l’objectiu que es converteixin amb bons jugadors/es dotades d’un sa esperit competitiu. En un esport com el futbol, la figura de l’entrenador és imprescindible i és la peça clau que fa possible que cada setmana un partit es porti d’una manera o d’una altra segons els interessos de l’equip. Ferran Higueruelo té 23 anys i porta gairebé tota la seva vida dedicada al futbol, no només com a jugador sinó també com a entrenador. La temporada passada es va fer càrrec de l’equip femení del Taradell i amb els seus coneixements i la seva experiència l’equip taradellenc apunta amunt.

Després d’haver completat la primera volta, el Taradell és sisè. Quina valoració en fas com a entrenador?
En primer lloc, haig de dir que estic satisfet del canvi de l'equip, vers l'any passat, ja que s'han assolit mecanismes i això ha fet millorar l'equip en joc i actitud i ara per ara som un equip més fort. Haig de dir també, que estic una mica preocupat perquè som un equip que s'aferra molt els empats, petites "pajares" que ens fan perdre punts, però estic orgullós del meu equip.

Faltava el partit del Llerona per completar la volta i també s’ha guanyat.
El partit del Llerona ha estat com una injecció de moral per seguir lluitant per les posicions capdavanteres, però ara no depenem de nosaltres com fins fa unes jornades, però com diu la dita: de mica en mica s'omple la pica. Tot arribarà.

El Taradell només ha perdut tres partits, Santa Eulàlia, Torelló i Ametlla del Vallès. Les dues darreres derrotes poden ser clau en la classificació final?
Ara hem perdut tres partits seguits, cosa que ha fet molt de mal dins del vestidor, encara es d'hora, per dir que pot ser clau, però si que s'ha de tenir en compte ja que això condicionarà una mica. No obstant, queden molts punts i pot passar de tot, més endavant en parlem...

La nota negativa també van ser els molts empats que s’han fet, sobretot a casa?

Amb això del empats hi estic d'acord. És una ratxa que portem des de l'inici però crec que la canviarem totes juntes, per què com he dit el principi: estic orgullós del meu equip i crec amb les seves possibilitats.

Quins són els equips que creus que són candidats a aconseguir l’ascens?

Els equips que són clars candidats a assolir l'ascens ara per ara veig el Santa Eulàlia i el Riudeperes, ja que han estat molt regulars i són els líders de la lliga. Tot i que Torelló, Sant Julià i Taradell hi tenen molt a dir.

Segons he sentit a dir, aquest any pugen dos equips i el millor tercer. L’objectiu del Taradell és estar entre els tres primers?

Aquest any i com l'any passat el primer puja directe i el segon fa promoció i segons tinc entès el o els tercers millors també. Aquest any, el Taradell tenia i té com a objectiu fer el millor futbol possible i quedar entre les tres primeres, és així.

Per tant, el Taradell ha fet una gran primera volta, però la segona encara ha de ser millor.

Hem començat la segona volta amb derrota però crec i confio i faré el possible per què sigui la millor segona volta que hem fet mai...

Tot i així, en les darreres jornades la classificació s’ha ajuntat molt i podríem dir que hi ha dues lligues entre els 9 primers equips i la resta?

Tens raó aquest any la lliga és més competitiva i això personalment m'agrada, ja que és una bona notícia per el futbol femení, per que així s’aprèn més i és més emocionat. I responent la pregunta, la lliga està clarament dividida entre els 9 primers i la resta. Això és degut a que els equips han treballat bé i s'han reforçat com calia.

Una de les claus d’enguany és que s’han encaixat pocs gols. Com ho valores?

Ho valoro molt positivament, perquè el fet d'encaixar pocs gols, per mi com entrenador i jugador ho veig imprescindible, ja que si ets fort en defensa pots atacar amb més seguretat i confiança, i això vol dir que tens una defensa i unes porteres que faran el possible per no encaixar cap gol. Això dóna moral a tothom. (estic content per les porteres Cris i Iri.)

De tots els equips que has vist, quin és el que t’ha agradat més per qualitat tècnica i bon joc?

Dels equips que he vist n'hi han dos que m'han agradat molt, un d'ells l'OAR Vic, han millorat molt respecte l'any passat: han millorat el seu punt fort que era la defensa i fan un futbol de contraatac poc habitual en la nostre lliga. Interessant, un equip a tenir en compte. L’altre és el Santa Eulàlia, un equip que se saben posicionar bé, tenen bona defensa i saben aprofitar les seves jugades, són bastant completes. Tot i així, el Riudeperes no em decepciona massa.

Vas agafar el Taradell la temporada passada. Amb aquest any i mig que portes al capdavant, com i què ha canviat?

Han canviat moltes coses: la manera d'entendre el futbol, per exemple , com el juguem ara no té res a veure amb el principi. Hem millorat en aspectes tàctics, tècnics individuals i col•lectius. Però una de les coses que més m'ha agradat és que les jugadores saben l'importància que té per mi ser un bloc sòlid i això s'ha notat ja que hem après i estem aprenen que hem de ser un vestidor fort, (aprendre de les victòries i de les derrotes). Però encara queda molt camí per recórrer.

Quines són les virtuts i les mancances d’aquest Taradell?
Les mancances: ser un equip amb una plantilla curta, no poder entrenar totes juntes, a totes ens falta molt de "fons", un segon entrenador, i altres coses que algun dia té les explicaré...
Les virtuts: un equip lluitador i guanyador, un equip amb molt sentit de l'humor, jugadores que volen i són grans companyes d'equip, un equip amb ganes d'aprendre i créixer, un equip que.... té molt a dir.

Com veus el futbol femení en general?

El futbol femení està avançant dia a dia, ha fet petites passetes fins a convertir-se en una gran realitat en que cada dia més noies el practiquen, això fa que cada cop tingui més nivell, i estigui més reconegut. Estic molt content per aquest fet, ja que m'agradaria molt que cada any apareguessin equips nous, i clubs que les recolzin per tal que el futbol femení no pari de créixer

Havies pensat mai que algun dia porteries un equip femení?
La veritat és que no, i crec que és una experiència que no oblidaré mai. Tot això li dec a en Jaume Freixas que va ser ell qui m'ho va proposar.

Deu ser molt diferent d’un vestidor masculí!

Respecte a aquesta pregunta, demana-ho a en Joan Canó, avera que et diu ( riu ). Però t’haig de dir que no té res a veure un vestidor femení amb d'un masculí. Tot i això les diferències hi són però tampoc en són tantes. Tothom s'ho passa bé amb els/les companyes d'equip que té.

Vols afegir alguna cosa més?
M'agradaria dir una última cosa: GRÀCIES a totes, grans i juvenils.

Gràcies a tu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada