Aplaudeix l'esforç, els encerts, respecte les decisions tècniques, les arbitrals i actua amb esportivitat, així som, així és l'UD Taradell







dimecres, 7 d’abril del 2010

Interessant article publicat a la web de la Federació Catalana sobre el futbol femení

Cada vegada més, el futbol femení va aconseguint acaparar més territori en el món del futbol. De fet, en tan sols quatre temporades, l’ascens del número d’equips adscrits a la Federació Catalana de Futbol ha estat de 173. El nombre d’equips de futbol femení registrats a la Federació Catalana de Futbol s’ha vist incrementat en els darrers anys. Davant dels 172 equips de la temporada 2005-2006, enguany el nombre s’ha duplicat, amb un total de 345 equips. Comprensiblement, aquest nombre s’incrementa força a les delegacions amb una proporció més elevada de població, com és el cas de Barcelona.

Nombre d’equips per delegacions i competició temporada 2009-2010:

BARCELONA (amb 9 Delegacions Comarcals): 219
GIRONA (amb 6 Delegacions Comarcals): 55
LLEIDA (amb 1 Delegació Comarcals): 23
PIRINEUS (amb 1 Delegació Comarcals): 5
TARRAGONA (amb 3 Delegacions Comarcals): 31
TERRES DE L’EBRE (amb 1 Delegació Comarcal): 12

Pel que fa al tema de les categories, en el futbol femení algunes s’han vist alterades segons els canvis que s’han anat produint al llarg de les darreres temporades. Un exemple d’això va ser la creació del campionat pilot de la categoria Benjamí la temporada 2007-2008. Aquesta categoria s’ha suprimit aquesta temporada per introduir-la dins d'una altra que engloba el futbol base femení amb Aleví-Benjamí-Prebenjamí. D’aquesta manera, es pretén posicionar a les jugadores que poden quedar desubicades pel limitat nombre de llicències d'aquestes edats. Per aquest mateix motiu, la categoria Cadet F-7 també ha desaparegut enguany, per aconseguir que les jugadores es distribuïssin en les categories pertinents, unint el Juvenil-Cadet.
Amb aquestes modificacions es dóna un pas més cap a l’equiparació del funcionament del futbol femení amb el masculí. Un objectiu a assolir que requereix, prèviament, un procés lent però amb una bona projecció de futur. El cert és que la veritable feina la duen a terme els clubs que aposten per crear un equip de futbol femení amb les nenes que en formen part. D’aquesta manera, a partir del futbol base es potencia un futbol més tècnic i de qualitat envers les jugadores. Aquest procés d’iniciació és imprescindible pel seu aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada